25.2.2007

EMSA Call for Papers

Tiedot European Mormon Studies Associationin ensimmäisestä konferenssista on nyt sitten julkistettu. Konferenssi pidetään Worcesterissa Englannissa 2.-4. elokuuta 2007. Lisätiedot aiheesta ja oman tutkimuspaperin esityksen ehdottamisesta löytyvät EMSA:n nettisivulta.

Konferenssisessioiden lisäksi tapahtumaan kuuluu tutustuminen joihinkin merkittäviin mormonihistorian paikkoihin Worcesterin lähistöllä (esim. Gadfield Elm ja Benbow's Pond). Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan konferenssiin.

Keynote-puheen pitää Armand L. Mauss, sosiologian emeritusprofessori Washington State Universitystä ja yksi Journal for the Scientific Study of Religionin entisistä päätoimittajista. Maussin mormonismiin liittyvä tutkimus on käsitellyt erityisesti rotukysymyksiä ja valtavirran mormonikirkon muuttuvaa suhtautumista yhteiskunnan valtavirtaan ja liberalisoitumiseen. Worcesterissa Mauss puhuu konferenssin aiheen "Periphery and Centre: European Mormons and their Relationship with North America, 1837-2007" ympäriltä.

Vuoden 2008 konferenssi on alustavasti päätetty pitää Suomessa.

Ei kommentteja: