11.5.2008

Suomi ja mormonismi kohtaavat 1800-luvulla

Jonkin verran on taas tullut tehtyä töitä väitöskirjan parissa; perjantaina pitäisi käydä Helsingissä hieman esittelemässä tuloksia. Aiheena Suomen ja mormonismin kohtaaminen 1800-luvun suomalaisten sanomalehtilinssien kautta tarkasteltuna.

EMSA:n alustava konferenssiohjelma on myös valmistunut. Puhujat, aiheet ja aikataulut selviävät täältä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Henk. koht. olen sitä mieltä, että tutkimus mormonismin kohtaamisesta nykypäivän Suomessa olisi tuottanut antoisamman väitöskirjan kuin valitsemasi aikakausi, mutta ymmärrän tietenkin, että jotenkinhan sinun piti tutkimuksesi rajata. Rajaaminen on usein helvetillistä touhua.

BTW tuli mieleeni kysyä, otitko yhteyttä Jukka Rislakkiin siinä vaiheessa, kun kirjoitit sen JofMH talvisen numeron artikkelin? Olisi mielenkiintoista tietää. Sorry jos olet sen tiedon jo maininnut jossakin, en jaksa etsiä tarkemmin.

Onnea jatkoon t. Kevytmormoni

Kim kirjoitti...

Moi, juu nykyaikakin tuottaisi varmasti oikein mielenkiintoista kamaa; ehkäpä joku muu tarttuisi aiheeseen? 1800-luvun tapahtumat ovat olleet sen verran hämärän peitossa, että koin tässä vaiheessa kiinnostavammaksi pureutua niihin.

Mitä Journal of Mormon Historyssä olleeseen artikkeliin vakoiluepäilyistä tulee, niin kyllä olin Rislakkiin yhteydessä, mutta mikään häneltä tullut tieto ei sitten päätynyt artikkeliini.

Anonyymi kirjoitti...

P.S. Kommentoiko Rislakki artikkeliasi jälkikäteen?

Kevytmormoni

Kim kirjoitti...

Ei ole kuulunut mitään, mutta toisaalta en ole kyllä hänelle maininnut artikkelin ilmestymisestäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Ai? Luulin, että olisit lähettänyt sen hänelle, koska hän esiintyi siinä sen verran tiuhaan. Minä voisin tehdä sen muuten, mutta minulla ei ole hänen tarkempaa osoitettaan. No, tuskinpa se maailmoja kaataa suuntaan taikka toiseen.

yst. terv. Kevytmormoni

Kim kirjoitti...

Juu täytyy katsoa, voisi se olla ihan mukavaa lähettää juttu hänellekin.

Olli Santavuori kirjoitti...

Yritin lähettää sinulle sähköpostia, mutta osoite ei toiminut.

Anna toimiva osoite, please.

Olli Santavuori
olli.santavuori@saunalahti.fi
www.angelfire.com/journal2/o_santavuori

Maya kirjoitti...

Todella mielenkiintoista tekstiä. Kiitos!